Összefogással szépül Balatonkenese (veol.hu)

Balatonkenesén közösségi összefogással, a Balatonkenesei Városvédő Egyesület akciójának köszönhetően újul meg a Mélyárok területén található játszótér.  A játékokat már felállították a helyükre, a játszótér a tervek szerint még idén nyáron elkészülhet.

Csodálatos lesz a játszótér, de a legszebb része az, ami Kenesén zajlik – mondta a veol.hu-nak Kő Boldizsár grafikus, aki az új játékokat tervezte meg. A művész Balatonkenesén nőtt fel, édesanyja most is itt él, aki egyébként szobrász- és festőművész, és itt is alkot.

A mesevilágot idéző játszótéren elhelyeznek majd egy röpsúlyos körhintát is, ami úgy működik majd, mint a vásárokban található körhinta, csak a gyerekek hajtják. Lesz csúszdás vár, hinta is, tehát minden, ami egy játszótéren szeretett dolog.

Éppen egy meseregényt írok Berg Judit segítségével Keneséről szól, kitalált történet, de vannak reális alapjai. Olyan, mintha lenne itt egy párhuzamos világ, a gyerekkorom valóságosan megélt élményei itt, Kenesén. Annyit elárulok róla, hogy az egyik tatárlikban van egy láthatatlan átjáró, amin keresztül el lehet jutni egy láthatatlan városba, tulajdonképpen Balatonkenesére – mesélte a veol.hu-nak Kő Boldizsár.

A játszótér bejárati kapuján egy város fog díszelegni, ezzel is jelezvén, hogy ez a tér a hamarosan megjelenő mesekönyvben található láthatatlan város.