Közösséget épít az Everness Fesztivál (vitorlazzitthon.hu)

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg Európa legnagyobb önismereti és életmód-fesztiválját Alsóörsön. Az Everness Fesztiválon csaknem egy héten át a tudatosság, a feltöltődés, az önismeret és nem utolsó sorban a közösségépítés áll a középpontban. A rendezvényen a szakmai előadások, workshopok, izgalmas kerekasztal beszélgetések mellett fontos szerep jut esténként a koncerteknek is.

Egy életmódtáborban született meg az Everness Fesztivál ötlete, még tíz évvel ezelőtt – idézte fel a kezdeteket a vitorlazzitthon.hu-nak Klein Csaba. Az Everness főszervezője kifejtette: már akkor úgy látták, lenne igény egy világzenei, spirituális, tudatos nyári rendezvényre. Hét évvel ezelőtt tartották meg az elsőt, mintegy 500 résztvevővel, mára pedig sokezresre duzzadt a rendezvény.

Klein Csaba beszélt arról is, hogy idén már a könnyebben befogadható témák felé nyitottak, így  a tudatosságot, pszichológiát helyezték a középpontba, de a fesztivál eredeti szellemisége megmaradt. A főszervező hozzátette: most először a világzene mellett a jazz is megjelenik a színpadokon. Szintén a 2019-es év újdonsága, hogy kialakítottak egy olyan területet a fesztiválon, mely az elcsendesedésről szól.  Ez egy teljes utca, ahol kézművesek, masszázsok, meditációs, valamint hangterápiás tér várja a látogatókat.

Klein Csaba szerint a fesztivál egyik legfontosabb feladata a közösségépítés. Több olyan gyermek van, aki együtt nő fel az Evernessel, de a felnőtteknek is fontos találkozási pont, és örömmel érkeznek erre a néhány napra Alsóörsre. Sokan akár egy közös zenélésre – idézi a főszervezőt a vitorlazzitthon.hu.