“Csaknem teljesen pucér lányok vonaglanak” a siófoki Petőfi sétányon

Siófok polgármesteréhez több panasz is érkezett, és maga is tapasztalta, hogy a város Petőfi sétányán közterületről is jól látható módon alulöltözött lányok táncolnak, rúdtáncolnak a vendéglátó egységekben. Mivel ezzel azok is szembesülnek, akik nem kívánnak, köztük gyerekek is, dr. Lengyel Róbert levélben fordult a sétány üzemeltetőjéhez a jelenség beszüntetéséért, jelezve azt is, ettől a hétvégétől büntetni fogják a hatóságok a közerkölcs megsértését, ami szabálysértés.

(Fotó: Dr.Lengyel Róbert/Facebook)

Siófok polgármestere erről így számolt be a Facebook oldalán:

“Tisztelt Olvasóim!

Több lakossági panasz is eljutott hozzám, de magam is tapasztalom ismét, hogy a Petőfi stny-on esténként némely vendéglátó előterében, a közterületről is jól látható módon, csaknem teljesen pucér lányok vonaglanak, úgymond táncolnak. Korábban kértem már az üzlettulajdonosok képviselőit, hogy vigyék üzleten belülre őket és a közterületről nem látható módon táncoltassák. Akik kíváncsiak erre, menjenek be és egy ital mellett ott csorgassák a nyálukat, ne kelljen már sétáló pároknak, esetleg gyerekeknek is ezt nézni. A szó elszállt… Most levélben fordultam a lenti vendéglátósokat tömörítő Petőfi stny. kft ügyvezetőjéhez, hogy segítsen ezt a jelenséget beszüntetni.

Alapvetően nem a tánccal, hanem a hiányos ruházattal van a problémájuk a hozzám forduló embereknek. A közterületen, avagy nyilvános helyen ilyen módon történő „szórakoztatás” egyébként a ’közerkölcs megsértése’ szabálysértés, amelynek a tettese maga a táncosnő, a felbujtója pedig az, aki kiállítja őt. A hétvégétől az illetékes hatóságok e tárgyú ellenőrzéseket is folytatnak majd a sétányon. A cél nyilván nem a halomra büntetés, hanem a józan és vállalható kompromisszum.”