Emelkedett az utaslétszám a balatoni vasútvonalon

A nyári szezon első hétvégéjén június 15-én életbe lépett nyári menetrend hatályba lépése után 33 ezren, 27,5 százalékkal többen utaztak a Balatonhoz vonattal, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A Balaton déli partját 22 ezren, míg az északit 11 ezren választották úti célnak.

A MÁV-Start Zrt. a hirbalaton.hu-nak küldött tájékoztatása szerint a nyári szezon első hétvégéjén országosan mintegy 595 ezer utazáshoz váltottak menetjegyet vagy bérletet, ami összességében 5 százalékos utasszám-növekedést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A legtöbben, 246 ezren pénteken vették igénybe a vasúttársaság szolgáltatását, szombaton és vasárnap is 178 ezren utaztak vonattal. Bérletből 5 százalékkal, menetjegyből pedig 4,5 százalékkal fogyott több a tavalyi első nyári hétvégéhez képest.

A MÁV-Start közölte, egyre több utas választja a menetjegyek megvételének legkényelmesebb módját, az online vagy a Vonatinfó alkalmazáson keresztüli jegyvásárlást. Az utasok 55 százaléka pénztárban váltotta meg a menetjegyét, a felárat, 45 százalékuk a Vonatinfóval, online, automatából vagy fedélzeten vásárolta meg a jegyet.