Oroszlán és jegesmedve is látható Keszthelyen – VIDEÓ (likebalaton.hu)

Nagy elődök, híres vadászok, kapitális trófeák és diorámák mutatják be a föld állatait a keszthelyi Vadászati Múzeumban. A Festetics család jelentős vadásztevékenységét anno a kastély Trófeafolyosója és a biliárd terme mutatta be. Elsősorban a saját vadászati emlékeik felidézésére állították ki a trófeákat, de szívesen mutatták meg gyűjteményüket magas rangú vendégeiknek is.

A birtokaikon levő erdők, mezők a jó vadgazdálkodásuknak köszönhetően vadban bőségesek voltak, és az országban elsőként, 1806-ban Keszthelyen indult felsőfokú erdész és vadászképzés a Georgikonon, melyet Festetics I. György alapított. A második világháború során a trófeagyűjtemény elveszett, de a 2008-ban megnyitott Vadászati kiállítás bemutatja a főúri életformának ezt a szegletét is. A gyűjtemény alapja Windisch-Grätz Ferenc József hazánknak adományozott több száz darabos trófeagyűjteménye. A múzeum bővítése 2020-ban kezdődött, megépült két hegyi dioráma, melyek 7 méteres belmagasságban mutatják be az ott élő állatfajokat. Ezek a hegyi jelenetek több emeltről is megtekinthetők.

Bár most nem látogatható a keszthelyi Festetics-kastély Vadászati Múzeumának állandó kiállítása, de egy videó segítségével körbejárhatjuk a hatalmas gyűjteményt, ahol öt földrész több mint 200 állatfaját láthatjuk természetes élőhelyükön, vagyis azoknak a mását bemutató környezetben – írja a likebalaton.hu

Ez a videó Afrika varázslatos világát eleveníti meg a híres vadász, Hidvégi Béla trófeái segítségével.

Lakatos Ferenc képzőművészeti magángyűjteménye a vadászati kiállítás különtermében látható: ritka porcelánok, festmények, bronzszobrok mutatják be a vadászat és a természetvédelem egységét.

Hamarosan elkészül az a barlang, mely egy viaszfigurákból készített ősember családot mutat be, a jelenet a vadászatból a zsákmányát hazacipelő férfi köré épül.