Origó nyelvvizsgahely nyílik Keszthelyen (TV Keszthely)

Origó nyelvvizsgahely lesz a Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (VSZK). Novembertől már három nyelvből tehetnek le itt vizsgát az érdeklődők. Az intézményben is nagyon fontosnak tartják az idegennyelv oktatását, mivel a vendéglátás és turizmus területén kifejezetten hasznos ez a tudás.

A turizmus és a vendéglátás területén nagyon fontos az idegennyelv tudás.  A KSH adatai is azt mutatják, hogy a nyári időszakban nőtt a más országokból érkező vendégek száma. A nyelvtudás fontos szintmérője a nyelvvizsga. Több féléből is lehet választani. Az ország legrégebbi intézménye az Origó Nyelvi Centrum, melynek hazánkban több, mint 60 vizsgahelye van. Novembertől a VSZK is az lesz – tudósított a TV Keszthely.

„Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek. Valóban november hónaptól már ténylegesen megkezdődik a nyelvvizsgáztatás itt a Keszthelyi VSZK-ban. Angol, német és orosz nyelven is lehet nálunk vizsgázni. Tehát az eddigi lehetőségek, amelyek Keszthelyen megvoltak, azok ki is bővültek, hiszen az orosz nyelv a mi oktatóinknak köszönhetően kerül föl majd a lehetőségek közé.” 

– nyilatkozta Fisli István igazgató.

A VSZK-ban természetesen nemcsak az itt tanuló diákok tehetik le a nyelvvizsgát. Minden korosztálynak lehetősége van jelentkezni az írásbeli és szóbeli megmérettetésekre.