Szakmákkal és a középiskolák kínálatával ismerkedtek a hévízi diákok (zaol.hu)

Pályaorientációs napot tartottak a hévízi Illyés-iskolában, amelyen az alsósok különféle szakmákkal, a felsősök pedig a környékbeli középiskolák kínálatával ismerkedhettek.

A kisebbek megnézhették az egészségügyi kamara bemutatóját, az egyik szülő révén elmélyülhettek a méhészet világában, s a programra rendőrök is érkeztek. Az alsósok emellett jártak a postán, egy pékségben, cipésznél és virágboltban is. A nagyobbakat 11 állomás várta a keszthelyi VSZK, az Asbóth, a közgazdasági technikum, valamint a hévízi Bibó-gimnázium jóvoltából – írja a zaol.hu.

Csepregi Mária intézményvezető szerint mindez segítséget nyújt a diákoknak a jövőjük tervezéséhez, s mivel a program interaktív volt, azonnal választ kaphattak felmerülő kérdéseikre.

Csepregi Mária elárulta, az előző tanévben „nagyon sokan mentek gimnáziumba, többnyire a Bibóba és a Vajdába, többen a VSZK-t, illetve a közgazdasági technikumot választották”, s a keszthelyi premontrei középiskolába is jelentkeztek hévízi gyerekek.

Góth Imre igazgatóhelyettes mindehhez hozzátette: a pályaorientációs napot az élménypedagógia jegyében szervezik, vagyis a diákok nem a megszokott tantermi környezetben jutottak információkhoz, és számos szakma fogásait ki is próbálhatták.