Október második szombatján rendezik a Kéktúrázás Napját (OS)

A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében október második szombatján zajlik az ősz legnagyobb közösségi túranapja: a Kéktúrázás napja. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött országos eseményen 143 szakaszra bontva lehet bejárni a mintegy 2580 km hosszú Országos Kékkört, Írottkőtől Hollóházán át Szekszárdig és onnan ismét Írottkőig. 

A szakaszok mindegyikén képzett szakemberek, helyi természetjáró tagegyesületek képviselői, erdészek, nemzeti parki kollégák, profi túraszervezők, a kéktúra lelkes “nagykövetei” várják az érdeklődőket.

A különleges, tematikus szakaszokon kisgyermekes, családi, kutyás, nomád ottalvós és erdei gasztrotúrák is lesznek. Megismerkedhetnek az érdeklődők az Országos Kéktúrát 70 éve elindító Lokomotiv Turistaegyesület doájenjeivel, a népszerű Turista Magazin szerkesztőivel, és akár a kedvelt Természetjáró.hu digitális útikönyv és applikáció alkotóival is. Az idei év különlegessége, hogy a túranaphoz szervátültetettek is csatlakoztak, ez a nap ugyanis a Donáció és Szervátültetettek Világnapja is.

Már több mint 2700 túrázó biztosan lesz a kék sáv jelzésen október második szombatján. Jónéhány szakasz már betelt, ám jellemzően a fővárostól távolabbi – alföldi és dél-dunántúli – túraútvonalakon van még néhány szabad hely. A túrák 8-32 km hosszúságúak,mindenki találhat érdeklődésének és fizikai állapotának megfelelőt.

Regisztrálni az esemény honlapján lehet, jövő hét közepéig.