Nyolc hónap fogházbüntetést kapott az utastársát a siófoki pályaudvaron fojtogató férfi (sonline.hu)

A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság miatt egy külföldi állampolgárságú férfit gyorsított eljárásban állított bíróság elé az elkövetéstől számítva 72 órán belül, még a bűnügyi őrizet tartama alatt.

 

A húszas éveiben járó vádlott a siófoki autóbusz pályaudvaron tartózkodott, amikor leült az ott várakozó, számára ismeretlen fiatal férfi mellé. Egy hirtelen mozdulattal átkarolta a férfi nyakát és egyből ok nélkül nagy erejű fojtó fogást alkalmazott vele szemben, miközben fejét a saját mellkasához szorította. A szorításából a megriadt férfi közel egy perc elteltével tudott kiszabadulni, majd amikor fel tudott állni, táskáját magához véve futni kezdett a támadója elől, aki üldözőbe vette. A forgalmas pályaudvaron többször segítségért kiabált az őt kitartóan követő férfi viselkedése miatt, végül a busztársaság biztonsági őre tartóztatta fel a már több utast is inzultáló vádlottat a rendőrség intézkedésééig.

Az ügyészség indítványának megfelelően vádlottat a Siófoki Járásbíróság a férfit jogerősen nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve – írja a sonline.hu.