Nyitnak a turisztikai létesítmények a somogyi erdőben (turizmus.com)

Hétvégétől újra látogathatók a SEFAG Zrt. turisztikai létesítményei, a szálláshelyek és látogató központok is, a hatályos vírus-szabályok betartása és betartatása mellett.

Visszaköltözik az élet a SEFAG Zrt. turisztikai létesítményeibe a somogyi erdőben. Újra várja látogatóit például a Kaposvárhoz közeli Zselici Csillagpark, a kaposvári székhelyű Erdők Háza Látogatóközpont, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola, valamint nyitnak szálláshelyeik – a vadászházak, a Gyertyánosi Turistaház, illetve a Hotel Kardosfa*** is – közölte turizmus.com-mal az üzemeltető SEFAG. Zrt.

A nyitás ellenére óvatosságra kérik ugyanakkor a vendégeket. Javasolják látogatóiknak a távolságtartást, a maszk viselését, illetve kézfertőtlenítést, ezen felül egyes létesítményekben testhőmérsékletet is mérnek.

A központi szabályoknak megfelelően szükséges a védettségi igazolvány, illetve mellé a személyazonosságot igazoló okmány bemutatása. 18 év alatti gyermek védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel jöhet a létesítménybe.

A látogatók biztonságára fokozottan ügyelve, az egészségügyi előírások maximális betartásával kezdődnek meg a programjak, illetve.

A Csillagparki programok egyelőre korlátozott létszámmal zajlanak, ezért érdemes előre bejelentkezni, illetve a létesítmény elérhetőségein érdeklődni a programokról és létszámokról. Pár héten belül a látogatók már planetáriumi vetítésekre is beülhetnek, de távcsöves bemutatókra csak a vírushelyzet javulása esetén, a lazítások későbbi fázisában kerül sor. Addig az igen népszerű „digitális” távcsöves bemutatókon vehetnek részt, ahol az égitestek távcső alkotta képét egy kamera segítségével kivetítjük.

A Zselic élővilágára kíváncsiak több mint fél tucat kijelölt túraösvényen járhatják be a környéket, amelyek között vannak rövidebb, kisgyerekkel bejárható szakaszok és edzettebb gyaloglóknak való, 10 km-es távok egyaránt. A túrák gyakori állomása a Ropolyi pihenőhely, ahol a kirándulók nemrég vehették birtokba a vadonatúj tájházat és lovaspihenőket.