BAHART: rekordszámú utas május első hétvégéjén a Balatonon

Rekordszámú utas közlekedett a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) járatain az első májusi hétvégén. A társaság csaknem 15.000 utast szolgált ki a kompokon és a legforgalmasabb balatoni útvonalakon közlekedő személyhajókon. A BAHART bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé, a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát, a szezonkezdést ünneplő eseménye május 22-én lesz – áll a cég közleményében.

 

A BAHART felkészülten várta a vendégeket, nagy befogadóképességű személyhajókkal, katamaránokkal és 3 komppal szállította az utasokat. Május első hétvégéjén a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratait és a sétahajó szolgáltatást mintegy 4.400 utas vette igénybe.

Az ekkor megszokott legforgalmasabb útvonal a Fonyód és Badacsony közötti volt, ahol mintegy 3.500 főt szállítottak a vállalat katamaránjai. Szántódrév és Tihanyrév közötti kompjárat szombaton rekordot döntött: közel 8000 fő, 900 kerékpár és 2.500 személygépkocsi vette igénybe a Balaton két partja között.

Ez a látogatószám nemcsak az idei évben számít kiemelkedően magas forgalomnak, hanem a korábbi évek hasonló időszakához mérten is. A teljes hétvégén összesen több, mint 10.000 fő és csaknem 3.500 gépjármű választotta a társaság kompjait.