Növényvédelmi drónpilótaképzés indul Keszthelyen (zaol.hu)

Először indul a Dunántúlon növényvédelmi drónpilótaképzés. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint az ABZ Drone Kft. közös növényvédelmi drónpilótaképzése június 5-én kezdődik a keszthelyi Georgikon campusban, az új jogi szabályozások által előírt, kibővített tematikával – írja a zaol.hu az egyetem tájékoztatása alapján.

 

– A mezőgazdaságban használható high-tech drónokkal és a gazdálkodást segítő legújabb szoftverekkel kapcsolatos ismeretekre a Dunántúlon is rendkívüli igény van, ezért indítjuk el a szarvasi helyszín után Keszthelyen is képzésünket – fogalmazott dr. Gyuricza Csaba rektor. – Hogy az itt megszerezhető tudás piaci értéke mennyire jelentős, azt jól mutatja, hogy a néhány héttel ezelőtt az Alföldön végzett növényvédelmi drónpilóták már munkába is állhattak.

A tematika kiterjed a kapcsolódó tudományos, műszaki, üzleti és jogszabályi ismeretekre, emellett a bizonyítvány megszerzéséhez repülési gyakorlat is szükséges. A résztvevők intenzív térinformatikai képzést is kapnak annak érdekében, hogy a monitoringdrónokkal kapott adatokat a mezőgazdaságban és egyéb területeken is önállóan fel tudják használni, ismertette az egyetem első embere.

A képzéssel kapcsolatos óriási érdeklődésre és a jogszabályi változásokra tekintettel az ABZ Drone ingyenes webináriumot is hirdetett – írja a zaol.hu.