Nőtt az esküvők száma Balatonlellén (sonline.hu)

Másfélszer annyi esküvő volt tavaly Balatonlellén, mint egy évvel korábban. Az önkormányzat adatai szerint 2020-ban hetvenheten kötötték össze életüket, míg 2019-ben csak negyvenkilencen. Kaposváron viszont nem sokat változott a házasságkötések száma.

A tavaszra tervezett esküvők közül a jegyespárok sokat nyár végére, ősz elejére, esetenként pedig decemberre tettek át, de előfordult az is, hogy egy évvel elhalasztották a ceremóniát. Ennek ellenére egyáltalán nem csökkent a házasságkötési kedv. A kaposvári önkormányzat adata szerint 2020-ban 364-en járultak az anyakönyvvezetők elé, ami csak kettővel kevesebb, mint egy évvel korábban. A legtöbben hétvégén mondták ki a boldogító igent, 173 pár azonban hétköznap kötötte össze életét – írja a sonline.hu.

Balatonlellén viszont jelentősen több esküvőt tartottak tavaly, mint 2019-ben. Lendvai Attiláné, a Balaton-parti város egyik anyakönyvvezetője elmondta: nemcsak fiatalok házasodtak, hanem olyan idősebb párok is, akik már régóta együtt éltek.

Az ország több pontjából is érkeztek hozzánk, hogy itt tartsák meg a polgári ceremóniát.  A Balaton, a Majthényi Présház és Rádpuszta sokakat vonzott ide Somogyba. Tavaly volt szegedi, mohácsi és győri párunk is. A hetvenhét esküvőből hatvanhatot én vezettem le, ezeknek a fele beltéri, a másik pedig külsős helyszínen zajlott.

– mondta Lendvai Attiláné.

Kajetán Jácint esküvőfotós elmondta: a tavaszi teljes tilalom után a nyáron kicsit fellélegeztek, hiszen megfelelő keretek között megengedték az esküvőket. Ősszel viszont a kötelező maszkhasználat is megnehezítette a fotósok munkáját.