Népszerűek a balatoni kempingek (veol.hu)

A déli parton már bezártak a Balatontourist kempingjei, de az északi parton szeptember végéig nyitva tartanak, sőt van olyan is, amely még október első hetében is fogad vendégeket. Az idei szezon annak ellenére jó volt, hogy a májusi időszakban az időjárás nem kedvezett a nyaralóknak. 

A kempingekben eltöltött vendégéjszakák száma közel azonos volt, mint a tavalyi szezonban, ám a szállásdíj-bevétel nyolc százalékkal nőtt. Ez annak fényében is örvendetes, hogy még nem zártak be a kempingek, tehát még nincsenek meg a végleges adatok – írja a veol.hu.

Vadászné Székely Orsolya, a Balatontourist Camping Kft. marketingmenedzsere a lapnak elmondta: a 2019-es szezonban 40, illetve 60 százalék volt az aránya a hazai és külföldi vendég­éjszakáknak, a vendégszámok pedig pont fordítva alakultak. A belföldi vendégek aránya volt 60 százalék, szemben a külföldiek 40 százalékával. Hozzátette: ez egyben azt is jelenti, hogy a külföldiek hosszabb ideig tartózkodtak a kempingekben, viszont több volt a magyar vendég. A külföldi kempinglátogatók esetében emelkedett a németek aránya, és egyre népszerűbb a Balaton a cseh és lengyel turisták körében. A határainkon túlról érkezők között első helyen a németek állnak, majd következnek a hollandok, dánok, csehek, lengyelek és osztrákok, illetve más nemzetek képviselői.

A Balatontourist négy szálláshelyen fogad vendégeket Veszprém megyében: a füredi, a révfülöpi, a balatonakali kempingben és a badacsonyörsi vendégházban. Az idei szezonra több helyen is újításokkal, fejlesztésekkel készült a társaság. Füreden megújult a parti sétány, aminek nagyon örültek a vendégek, sok pozitív visszajelzés érkezett, ugyanúgy, mint a felújított vizesblokkok miatt, amit szintén örömmel fogadtak a látogatók. Emelkedett a fürdőzés komfortja is a mederhomokozásnak köszönhetően.

A révfülöpi Napfény Kemping területe közel egy hektárral bővült, amely szintén pozitív fogadtatásra talált, főleg a nyugodtabb, csendesebb pihenést igénylők részéről. Itt is megtörtént a mederhomokozás, amivel szintén elégedettek voltak vendégek – olvasható a veol.hu összefoglalójában.