Népszerű Pécsely a fiatalok körében (veol.hu)

Egyre többen, köztük sok fiatal pár költözik Pécselyre, ami szép természeti környezetben fekszik, és a Balaton is közel van.

Sok gyerek él a faluban, ezért tartották fontosnak, hogy újabb játszóteret építsenek nekik, derült ki Burgyánné Czibik Éva, a mintegy 600 lakosú település polgármestere köszöntőjéből a játszótér minapi átadóján, amelyen részt vett Kontrát Károly országgyűlési képviselő – tudósít a veol.hu.

Pécselyen Vastag Richárd néptáncpedagógus, aranysarkantyús szólótáncos vezetésével, népzene kíséretével és kitűnő hangulatban, az iskola udvarán felállított májusfa kitáncolásával kezdődött a gyermeknap.

A jókedvű menet aztán átsétált a Hosszú utca végén lévő játszótérre, amit mintegy ötmillió forintból a Magyar falu program pályázati támogatásával építettek. Az átadáson kiderült, ez a második játszótér a településen, ami nagyon hiányzott már a falunak ezen a részén, ahol szintén sok a gyermek. A téren játszóvár, kötélpiramis, különféle tornászeszközök várják őket, és rövidesen lesz több hinta, valamint homokozó is.