Nem drágul a parkolás Keszthelyen (Keszthelyi TV)

Nem változnak a parkolódíjak idén Keszthelyen, a tavalyi bérletek január végéig érvényesek – számolt be a Keszthelyi TV Híradója.

A tavalyi évi adventi időszakos ingyenesség után január 6-tól ismét díjkötelesek Keszthely város fizető parkolóhelyei.  A parkolási irodában január 6-tól megkezdték az éves parkoló bérletek árusítását. A 2019-ben váltott bérletek azonban hamarosan lejárnak, január 31-ig érvényesek.

„Fontos tudni, hogy az éves bérletek kiadásához minden esetben szükség van forgalmi engedélyre, lakcím kártyára és egy adóigazolásra a Polgármesteri Hivatal adócsoportjától. A bérletek árai nem változtak. A tavalyi évhez változatlan a legnépszerűbb,6800 Ft-os tárgy éves lakossági bérlet illetve a Keszthelyen dolgozóknak 13 ezer Ft-ért megváltható éves bérlet.”- tájékoztatta a Keszthelyi TV-t Jantász Ferenc, a Városüzemeltető Kft. (VÜZ) parkolásért felelős részlegvezetője.

Az éves lakossági, dolgozói és közületi bérletek mellett heti bérlet vásárlására  továbbra is  lehetőség van Keszthelyen.   A városban 56 parkoló óra áll az autósok rendelkezésére. Az idegenforgalmi szezonban 1900 míg szezonon kívül 1300 díjköteles parkolóhellyel. A parkolás a Sétáló utcát övező utcákban, a kiemelt kék övezetben  szezonon kívül június 14-ig azt követően augusztus 26-tól  2020-ban is kedvezményes. Az első megkezdett óra 20 Ft-ba kerül.