Nagy Viktor: törekszünk arra, hogy a Balatonnál ne csak a nyári hónapokban pezsegjen a kultúra (sonline.hu)

Közel százötven előadáson tapsolhattak a nézők a Kultkikötőben az elmúlt két hónapban. Annak ellenére, hogy márciusban újra kellett tervezni a nyári évadot, volt olyan hét, amikor nyolc bemutatóval várta a színházkedvelőket az idén 15. születésnapját ünneplő nyári színház. 

“Bebizonyosodott, hogy a mi szakmánkon belül a túlélés záloga az összefogás, ennek köszönhető, hogy sikerült viszonylag gyorsan összeállítani a 15. jubileumi évadot”

-fogalmazott a sonline.hu-nak a Kultkikötő igazgatója. Nagy Viktor kifejtette: nagyon büszke arra,  hogy elfogadta meghívásukat a Nemzeti Színház, ennek köszönhetően Balatonföldváron láthatta a közönség Tóth Auguszta előadásában a Hoztam valamit a hegyekből című darabot, emellet egy ősbemutatóval is büszkélkedhettek, a Bartók Kamaraszínház a Sándor Mátyás című Verne-regényt alkalmazta színpadra. Megemlékeztek Trianonról is az évforduló alkalmából, a Vérző Magyarország előadásukat a földvári és a boglári helyszínen is játszották.

Kifejtette: a Kultkikötő csapatával arra törekednek a mai napig, hogy igényes szórakozási lehetőséget biztosítsanak a hozzájuk érkezőknek megfelelő körülményekkel, hisz van, aki egyetlen előadás kedvéért utazik például a fővárosból.

Felidézte: a pandémia okozta nehézségek mellett a színháznak még két másik problémát is meg kellett oldani nyár elején, hisz felújítás alá került a földvári és a boglári játszóhely is.

“Balatonföldvár városvezetésével kiváló kapcsolatot ápolunk, mindvégig mellettünk álltak az ügyünkben, támogatják az elképzeléseinket, ennek köszönhetően a művelődési ház szolgált ez idő alatt játszóhelyül, Bogláron pedig a Kék kápolna előtt lévő szabadtéri színpadon játszottunk, ami már korábban is a kaposvári színház nyári játszó helyszíneként működött”

-mondta Nagy Viktor. Beszélt arról is, hogy a programok összeállításakor nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, ezért jól bevált szokásuk szerint szeptemberben összeülnek a marketingvezetővel, a produkciós vezetővel és a gazdasági vezetővel. Ezekből a véleményekből próbálja összerakni azt az egy irányt, amit aztán követni kell a következő évadnál.

Végül elárulta: az idei évad sem ért még véget, szeptemberben két klubkoncert lesz Badacsonyban, ezek egy kicsit már más jellegű előadások, mint a nyári programok.

“Továbbra is törekszünk arra, hogy a Balatonnál ne csak a nyári hónapokban pezsegjen a kultúra”

-zárta gondolatait Nagy Viktor.