Nagy Bálint: „Keszthely érdekeit kell érvényesíteni”

Nehéz örökségként maradt az keszthelyi önkormányzatra több pályázati projekt. A másfél éve regnáló városvezetés célja, hogy mindegyiket mihamarabb befejezze.

Amikor másfél éve megalakult az új önkormányzati vezetés, célul tűzte ki, hogy a korábbi években megkötött szerződéseket, projekteket átvizsgálja

– fogalmazott a Balatoni Krónika legfrissebb számában Nagy Bálint. Keszthely polgármestere kifejtette: aok pályázati projekt futott, ezek már jó néhány évvel ezelőtt indultak, mind az előkészítések, mind a szerződéskötések tekintetében. A legtöbb sikeresen befejeződött, de volt,
amelyiken látszott, hogy nem a megfelelő ütemben zajlik.

A városvezető szerint négy beruházással adódott komoly probléma: a sörház két projektjével, a Városi strand TOP-os munkálataival, illetve a Kísérleti utcai óvoda felújításával.

Ezekkel kapcsolatosan azon dolgoztunk, hogy miként lehet őket felgyorsítani, a holtpontról elmozdítani. Leszögezem: minden projektet szeretnénk megvalósítani. Ennek érdekében fontos, hogy jól átgondolt, szakmailag alaposan körbejárt döntéseket hozzunk, hiszen mindegyik Keszthelyt, annak lakosságát szolgálja hosszú távon.

– mondta Nagy Bálint. Hozzátette: a Városi strand esetében látszott, hogy lassan halad a munka, s közeledik az átadási határidő. Fontos volt, hogy a strand időben meg tudja nyitni a kapuit, ezért léptek. A kivitelezővel egyeztetve – aki elmondta, hogy nem tudja tartani a határidőt arra a megoldásra jutottak, hogy háromoldalú, úgynevezett engedményes szerződéssel a kivitelező által javasolt alvállalkozó végzi el a munkát. Ennek eredményeként a strand a tervek szerint nyithatja meg kapuit.

A sörháznál két projekt is futott, mindkét szerződést felmondták a kivitelezővel, s büntetőfeljelentést tettek. Az építési terület átadásán a kivitelező kétszer sem jelent meg, a szükséges jogi intézkedéseket megtették.

A polgármester szerint az óvodaprojekt a legkiemeltebb, hiszen az kimondottan a keszthelyi gyermekeket szolgálja. Most jött el az idő, hogy felelősséggel, azonnali hatállyal fel lehessen mondani a szerződést. A kivitelező elismerte, hogy legutóbbi vállalását sem tudta teljesíteni, elismerte a felelősségét – jelentette ki Nagy Bálint.