Nagy az érdeklődés a Tapolca Kártya iránt (veol.hu)

Három hét alatt több mint kétszázötvenen igényelték a különféle lakossági kedvezményekre jogosító Tapolca Kártyát – írja a veol.hu.

 

Amint azt a Tourinform iroda vezetője, Böröndy Tamás elmondta a lapnak: a pályázati támogatással megvalósuló projekt élvezői, vagyis a város, valamint a monostorapáti, zalahalápi, gyulakeszi, raposkai, lesencetomaji, lesenceistvándi 18 évesnél idősebb lakosok ingyen válthatják ki a kártyát, de mások számára is elérhető.

Rendkívül nagy érdeklődés mutatkozik a Tapolca Kártyára, eddig több mint negyven elfogadóhely van, amelyek öt és húsz százalék közötti kedvezményt biztosítanak a kártyatulajdonosoknak. A kedvezményadók között vannak szálláshelyek, vendéglátó egységek, számítástechnikai, ruházati üzletek, de a könyvtár és a mozi is csatlakozott, valamint több szolgáltató. A névsor elérhető a város honlapján. Folyamatosan fogadjuk és várjuk még a jelentkezőket.

A kezdeményezés a későbbi Okos város projekt alapja. A kártya használatával ösztönözhető a helyben, helyi vállalkozóktól való vásárlás, ezzel is segítve a tapolcai kereskedelmi, szolgáltatói szektort. A regisztrált elfogadóhelyeken a vásárlók kedvezményeket kapnak a vásárlás és szolgáltatás árából. A kártya igénylői részére az önkormányzati tulajdonú szolgáltató cégek és intézmények is kedvezményt biztosítanak. Az Európa legmodernebb technológiájával ellátott smart virtuális kártya által nyújtott kedvezmények igénybevételéhez elég egy okostelefonon vagy tableten felmutatni a regisztrációkor kapott QR-kódot – olvasható a lapban.