Átvehették diplomájukat az ifjú agrárszakemberek a keszthelyi Georgikonon (zaol.hu)

Szombaton a hagyományoktól eltérően, a járványhelyzetre tekintettel szülők nélkül tartották a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campus diplomaátadó ünnepélyét, amelyen 75 magyar és 12 külföldi diák vehette át végzettségét igazoló oklevelét, valamint kitüntetéseket is átadtak.

 

Az esemény vendége volt Mesterházy Ákos Széchenyidíjas akadémikus, a Szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. kutatóprofesszora, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere, Molnárné Barna Katalin docens, a Pannon Egyetem rektorhelyettese, illetve Vörös Péter, a kaposvári campus főigazgatója. Az ünnepélyes diplomaátadón a szülők nem lehettek jelen, a hozzátartozók online kísérhették figyelemmel a rendezvényt.

A diplomaátadót a keszthelyi intézmény részéről Kovács Melinda rektorhelyettes nyitotta meg. Beszédében emlékeztetett arra, hogy nem mindennapi körülmények között sikerült a jelenlévőknek megszerezni a diplomájukat.

Elhangzott, hogy az egyetem szervezeti változáson esett át, így a hallgatók még a Pannon Egyetem diákjaiként kezdték meg tanulmányaikat, mára pedig egy több mint tízezer fős diákközösség, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tagjaként hagyják el az alma matert. A hallgatóknak útravaló gondolatokat Mesterházy Ákos fogalmazott meg, aki a hazaszeretetet és az elhivatottságot, valamint a folyamatos tanulás fontosságát emelte ki beszédében.

Dr. Dublecz Károly campus-főigazgató a hallgatókat köszöntő gondolatokon túl elmondta, hogy tavasszal 53 százalékkal nőtt az intézménybe jelentkezők száma az előző évi adathoz képest, ami négyszáz főt jelent.

A cikk folytatása itt elolvasható.