Nagy álma vált valóra a pécsi vitorláscsapatnak (bama.hu)

A szél sebességének akár háromszorosával szeli a Balatont az elszánt pécsi vitorláscsapat. A Solarkraft-Thunderbird Sailing Team nagy elánnal és a világ-, Európa-bajnok  Litkey Farkas segítségével készül az idei szezonra.

Egy baráti társaságból alakult elszánt pécsi vitorláscsapat az előző balatoni Kékszalagon, azaz Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 650 induló közül a 12. helyen végzett. A Solarkraft-Thunderbird Sailing Team versenyzői már 2015-ös megalakulásuk óta a világ- és Európa-bajnok, tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas segítségével készülnek, ráadásul tavaly óta egy Extreme 40-es katamaránnal szelik a vizeket, amely a szél sebességének akár háromszorosával is képes száguldani. Az idei szezonban a baranyaiak még jobb eredményeket szeretnének elérni.

– Egy álmunk vált valóra azzal, hogy be tudtuk szerezni ezt a katamaránt. Mindig is tátott szájjal néztük a vízen ezeket a nagy rombolókat, és tavaly Litkey Farkas tanácsára végül vettünk egy Extreme 40-est – mesélte lapunknak Behek István, a Solarkraft-Thunderbird Sailing Team kormányosa és tulajdonosa.

– A tavalyi évet arra szántuk, hogy szokjuk a hajót és egymást, és minden versenyen célba szerettünk volna érni. Idén már az eredményeket is szeretnénk szállítani, s ennek szellemében heti szinten edzünk, és havonta fogunk versenyeken indulni. A szezon a Pünkösdi Regattával kezdődik meg, majd a Fehérszalagot, Kékszalagot, Szüreti Regattát és a High Tech Regattát célozzuk meg.

A teljes cikk itt található.