Nádas iszapjába süllyed férfit mentett a rendőrség számok segítségével

Mozgásképtelenné vált egy férfi, miután iszapba süllyedt Örvényes térségében. A rokona riasztotta a rendőrséget, amit követően nagy erőkkel és összefogással zajlott a keresése. Számokat kiabáltak a keresők, a férfi pedig a telefonján tudott támpontot adni, melyiket hallja, így találtak rá – a Veszprém vármegyei rendőrség Facebook oldalán megjelent híradás szerint. Az oldalon rövid videón is látható a  Balatonfüreden nyaraló, kórházba került férfi kimentése.

 

A közöségi oldalon megjelent híradás:

👏👮A rendőrök számok segítségével találtak rá a hatalmas nádasban, iszapba süllyedt férfira
📞Egy hozzátartozó eltűnését jelentette be tegnap kora este a rendőröségen egy győri lakos, mivel a balatonfüredi nyaralóban lévő rokonát másfél napja nem éri el.
👮A rendőrök megkezdték a férfi felkutatását, és telefonon próbáltak kapcsolatba lépni vele. Ám a szakadozó térerő miatt a beszélgetésből néhány foszlány volt érthető, a férfi hangja halk és nehezen érthető volt. 📲
Annyit tudtak csak a rendőrök, hogy a kimerült férfi bajba került, egy sűrű nádasban van, ahol elsüllyedt és nem tud kimászni.
👮A rendőrök azt sejtették, hogy Aszófő környékén kell keresni a bajba került személyt, így a nádassal benőtt hatalmas partszakaszon kezdetben a sziréna hangját hallatták, amit jelzett a telefonban a férfi, hogy hallja.
🚔Mivel az egyenruhások kiabálását még nem érzékelte a kimerült férfi, tovább kellett szűkíteni a kutatás helyszínét, melyben nagy segítség volt az az információ, hogy gyerekzsivajt is hall. Így már az örvényesi strand melletti nagy nádas környezetében kutattak a rendőrök. Több irányból haladtak a sűrűn nőtt növényzetben, miközben számokat kiabáltak. A bajba jutott férfi a számot meghallva adott támpontot a tartózkodási helyére.
👉A kutatást rendőrségi helikopter is segítette, a Balatonfüredi Önkormányzat tűzoltói, a vízi mentők, valamint a vízi rendészet munkatársai is részt vettek a mentésben, utóbbiak a nádas túlsó oldalán keresték a férfit.
👮👮Végül a sűrű növényzetbe behatoló Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai este negyed kilenckor megtalálták a keresett férfit, aki a térdig süllyedt iszapban mozgásképtelen volt. Az ingoványos részből kiszabadították a bajbajutottat, és kihozták a nádas szélére, majd a közeli utcára. A helikopter a nádas felett tájékozódási pontot biztosított a mentés többi résztvevőjének. A férfit a rendőrök a mentőknek átadták, akik kórházba szállították őt.
👏🙏Köszönjük a lakosságnak és valamennyi önzetlen segítőnek is a kutatásban vállalt szerepet, munkát, és ezúttal kívánunk mielőbbi 🙌 jobbulást a mentésben érintett Úrnak.