Megválasztják a Balaton fiatal séfjét, cukrászát és pincérét (likebalaton)

A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Balatoni Körrel közösen rendezi meg a Krúdy-napot október 25-én. A rendezvény második alkalommal ad helyet a regionális Balatoni Gasztronómiai Versenynek, melynek tétje a Balaton Fiatal Séfje, a Balaton Fiatal Cukrásza és a Balaton Fiatal Pincére cím megszerzése, emellett idén is odaítélik a legjobba csapatnak járó Balatoni Kör Vándorkupát.

 A nagyszabású eseményen a többi között lesz Gasztro-falu, ételkóstoló, szakmai bemutatók, díszcsomagoló-, turisztikai és nyelvi versenyek, Országos Krúdy prózamondó verseny, solymász- és íjászbemutató valamint pályaorientációs kiállítás. Az érdeklődők érdekes előadásokat hallhatnak Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnökének felvezetésében a télen-nyáron menő Balatonról, vagy éppen a reneszánsz kori ételkultúráról.

A rendezvényen másodszor tartják meg a diákok számára kiírt regionális Balatoni Gasztronómiai Versenyt is, melynek tétje a Balaton Fiatal Séfje, a Balaton Fiatal Cukrásza és a Balaton Fiatal Pincére cím megszerzése, emellett idén is odaítélik a legjobba csapatnak járó Balatoni Kör Vándorkupát is.

– Egyedülálló az országban ez a regionális verseny, a tavalyihoz hasonlóan idén is szép számmal jelentkeztek csapatok a északi és a déli partról egyaránt. A szakképzési centrumok főigazgatóival beszélgetve kiderült, hogy nincsenek országos szakmai versenyek, de olyan desztinációs megmérettetés sincs, mint a mi balatoni eseményünk, így egyedinek, üdítő színfoltnak nevezhető a Krúdy-napunk. Tavaly a hungarikumok kerültek terítékre, idén pedig a Mátyás Király Emlékév kapcsán a reneszánsz ételekre fókuszálunk. Nagyon fontosnak tartom, hogy az országban végbemenő gasztronómiai megújulás részesei lehetünk, és hogy a munkaerő-piacon kelendő, a szakmát magas szinten művelő diákokat képezzünk ki – mondta a likebalaton.hu-nak Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója. A cikkből kiderül, hogy kiket kértek fel a zsűrizésre a szervezők.