Megújultak a szántódi strandok (inforegio.hu)

Elkészült mindkét szántódi strand felújítása a balatoni szabadstrand-fejlesztési program keretében. A település a fejlesztésre 33,1 millió forintos támogatást nyert. 

Megújultak a strandi sétányok, új asztalokat, padokat, napozóstégeket, hulladék- és kerékpár tárolókat telepítettek, sportpályákat alakítottak ki, valamint kültéri fitneszparkot, új játszóeszközöket szereztek be, füvesítettek, fákat ültettek és lídós partszakaszt hoztak létre Szántódon – írja az inforegio.hu. Vizvári Attila a település polgármestere a portálnak elmondta: mindegyik Balaton felé futó utca végén van már bejáró, erre a nyárra  két újat helyeztek ki.

Hozzátette: idén is folytatódik az elmúlt években elkezdett útfelújítás; az Iskola utca, majd az Aranyhíd utca következik, út- és járdaépítéssel. A Móricz és a Rigó utcában gépkocsiparkolót alakítanak ki.

Elkészült az Erdészet téren az Újszülöttek kapuja is. Huszár László balatonendrédi népi faragó alkotása az élet kapuját szimbolizálja; két kopjafa között egy faragott tölgyfalap, rajta egy újszülöttet tartó édesanya. Erre kerülnek rá az újszülöttek nevei, minden évben gyermeknapon.

Idén a beruházások, fejlesztések értéke eléri a 187 millió forintot – összegzett a faluvezető az inforegio.hu kérdésére.