A “Retro” jegyében telik az évad Tihanyban (vitorlazzitthon.hu)

Július első hétvégéjével elindul az évad a Bujtor István Szabadtéri Színpadon Tihanyban. A szervezők az idei esztendőben is rendkívül színes palettával várják az érdeklődőket Leginkább koncerteket, zenés darabokat, vígjátékokat láthat a közönség, de elgondolkodtatóbb darabok is színre kerülnek Tihanyban, a Belső-tó partján.

Tizenhat évvel ezelőtt alapította a színházat Bujtor István Tihanyban – emlékezett vissza a kezdetekre a vitorlazzitthon.hu-nak Bujtor Judit a Bujtor István Színpad vezetője. Kifejtette: a közönség szinte már egy családot alkot, hiszen a vendégek visszatérnek minden évadban. Bujtor Judit elmondta: tavaly tizenháromezer néző látogatott el hozzájuk. Hozzátette: a meglévő törzsközönséghez újabb nézőket szeretnének szerezni, éppen ezért követik az aktuális trendeket. Az idei esztendőben például a „Retro” életérzésre helyezik a hangsúlyt, így színpadra állítják a Veszprémi Petőfi Színház Retro Szálló című darabját, de koncertezik a Budapest Bár, valamint Fenyő Miklós az egykori Hungária zenekar frontembere is Tihanyban.

Bujtor Judit elárulta: mindegyik darab a szívéhez nőtt. Egy a fontos, a nívó, hiszen csak olyan darabok jelenhetnek meg a Bujtor Színpadon, melyek minőséget képviselnek – tette hozzá. Az idei évadban komolyabb, elgondolkodtatóbb előadások is a műsorra kerültek, mint például az Esőember, vagy a Riviéra, de a program gerincét továbbra is a vígjátékok, valamint a zenés darabok adják.

A Bujtor Színpad vezetője beszélt arról is, régóta nagy vágya, hogy a nézőteret egy mobilfedéssel lássák el, ami eddig nem jött létre. Most ugyanakkor Tihanyban nagy lehetőség előtt áll a színház – fogalmazott a vitorlazzitthon.hu-nak.