Szolgálatban a Balaton Soundon a vízimentők (vizimentok.hu)

Hétfő délig jelen van a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Zamárdiban, a Balaton Sound fesztiválon. A szakemberek fesztiválhangulattól „ittas” fürdőzőkre vigyáznak hat napon keresztül.

Forrás: vizimentok.hu

A felfokozott hangulat, a nagy társaság, a buli, az alkoholos állapot, a lazuló kontroll mind-mind fokozott veszélyforrást jelenthetnek a vízben, ezért a vízimentőknek különös gonddal és nagyobb létszámmal kell figyelnünk a vízben tartózkodókra – olvasható a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának honlapján.

A kijelölt, egy kilométeres partszakaszon 0-24 órában látnak el szolgálatot. A nappali szolgálat ideje alatt (08:00-20:00) egy mentésvezető és tíz vízimentő dolgozik a parton és a vízen, az éjszakai szolgálatban (20:00-08:00) egy mentésirányító és hat vízimentő felügyel a vízparton. A mentésvezetőnél két rádió van. Az egyiken a vízimentőkkel, a másikon a rendezvény Operatív Irányítási Központjával tartja a kapcsolatot. Ez gyors és hatékony kommunikációt tesz lehetővé minden irányba – olvasható a vizimentok.hu oldalon.