Megújult az orvosi rendelő Ságváron

Korszerű orvosi rendelő várja mostantól a betegeket Ságváron. Az önkormányzat 18 millió forintból újíttatta fel a rendelő épületét, a pályázati forrásból megújult az eszközállomány is.

Ságvár Község Önkormányzata 2009 óta látja el folyamatosan a háziorvosi szolgálat működtetését területi ellátási kötelezettséggel. A területi ellátási kötelezettség Ságvár és Nyim településekre terjed ki.

A most lezárult projekt keretében megvalósulhatott az akadálymentesítés teljessé tétele –akadálymentes mosdó kialakításával, a szükséges kiegészítők beszerzésével. Az épület energetikai korszerűsítése is megtörtént, melynek keretében a külső fal és lábazat, valamint a padlásfödém hőszigetelése is megtörtént. A teljes belső festés és a belső ajtók cseréje mellett, a gépészeti rendszer felújítása során új kazánt és új radiátorokat szereltek fel. Az épületvillamossági korszerűsítés magában foglalta a mennyezeti, illetve az oldalfali világítás kiépítését. Az elavult és hiányos infrastruktúra pótlása keretében szakmai- vizsgálóeszközök, új bútorzat és IT eszközök kerültek beszerzésre.

A pályázati forrásból megvalósult beruházás jelentősen emeli a betegellátás színvonalát a településen áll az önkormányzat sajtóközleményében.