Bakony Expó ötödször (veol.hu)

Közel százötven őstermelő és kézműves mester állít ki a Bakony Expón november 9-11. között a Veszprém Arénában, jelentették be a szervezők. A rendezvény kiemelt alapanyaga idén a csipkebogyó lesz.

Brányi Mária alpolgármester kiemelte, a rendezvény évről évre egyre több látogatót vonz, tavaly már 15 ezren vettek részt a vásáron. Hozzátette, a Bakony Expo sajátja, hogy rendkívül széles az elérhető termékek skálája. A rendezvény egy találkozási pontja a környékbeli termelőknek és a vásárlóknak. Az alpolgármester arról is beszélt, a rendezvény – amelyre a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés – a kiállítók révén és a kísérőprogramokkal valamennyi korosztályt megszólít.

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke hangsúlyozta, a korábbinál több, összesen 141 standon mutatják be termékeiket az őstermelők és kézművesek. Hozzátette, a termelők érdeklődését mutatja a rendezvény iránt, hogy mindössze tíz nap alatt elkelt valamennyi stand. A korábbi évekhez képest idén több biotermelő is helyet kap az expón.

A rendezvény kiemelt alapanyaga a csipkebogyó lesz. A Lencseszemek Asszonykör tagjai lekvárt főznek a termésből, míg a gasztroudvar kiállítói – Bakony és Balaton térségi éttermek – beépítik menüsorukba a csipkebogyót.
A Nagymama portáján Kocsis Bálint séf mellett Gulyás Péter kézilabdázó, EKF-nagykövet és Iváncsik Gergő korábbi válogatott kézilabdázó készítenek finomságokat, az itt készülő ételekben is megjelenik majd a csipkebogyó. A Pannon Egyetem külföldi diákjainak köszönhetően hét nemzet konyháját ismerhetik meg a látogatók.

Idén először saját standdal képviselteti magát a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A veol.hu idézi Takács Szabolcs kormánymegbízottat, aki elmondta, agrár, élelmiszerbiztonsági, földhivatali és fogyasztóvédelmi szakterületi ügyekben, és pályázati lehetőségekről is tájékoztatják az érdeklődőket, míg a hivatal kormányablak buszánál személyi okmányokkal és gépjárművel kapcsolatos ügyeket lehet intézni.

Számos családi és kulturális program színesíti az idei rendezvényt. Színpadi műsorként bábjáték, néptánc, valamint mesterségbemutató és pásztorpróba mellett a gyermekeket állatsimogató és népi játékok is várják.