Megújult az iskolaudvar és a játszótér Devecserben (veol.hu)

Átadták a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Petőfi téri telephelyén felújított iskolaudvart valamint a most kialakított az új játszóteret. Az igény mind a szülők, mind a pedagógusok részéről felmerült már korábban arra vonatkozón, hogy a gyermekeknek lehetőségük legyen a játékra, kikapcsolódásra a szünetekben, szabadidejükben. A fejlesztéshez a Pápai Tankerületi Központ saját költségvetéséből közel 10 millió forint támogatással járult hozzá.

Kollégáimmal együtt valljuk, az iskola legfőbb feladata a test-lelki nevelés – idézi a Pápai Tankerületi Központ igazgatóját a veol.hu. Egyházi Andrea kifejtette:  a sport hatékonyan fejleszti a személyiséget, segíti a közösségek kialakulását. Az elkészült beruházással megoldódott az udvar csapadékvíz-elvezetése, 300 négyzetméternyi területen a térkövezés, mely munkálatok díjának a kifizetését a Pápai Tankerületi Központ vállalta bruttó 6 millió 744 ezer forinttal. Az iskolaudvaron helyet kapott egy faszerkezetes játszótorony, alatta ütéscsillapító gumiburkolat, TÜV jegyzőkönyvvel, melynek bruttó értéke meghaladja a 2 millió forintot. Két férőhelyes mérleghinta telepítése TÜV jegyzőkönyvvel bruttó 274 ezer forint értékben a Szülői Szervezet valamint a Leier Hungária Kft. támogatásával valósult meg.

A település polgármestere Ferenczi Gábor kiemelte, minden oktatásba fektetett forint, a jövőbe való befektetés, és egy településnek mindent meg kell tennie azért, hogy lehetőségeihez mérten odategye ezeket a forintokat, amelyek azért szükségesek, hogy a településnek jövője legyen. A városvezető elmondta, Devecser Város Önkormányzata biztosította a felújításához szükséges térkövet, a gazdasági bejárat térkövezését, támfalak építését, oldalfal külső, belső felújítását egy mezítlábas ösvény létrehozását, fűszerkert kialakítását.

Az általános iskola vezetője Mayer Gábor kijelentette, az udvar üde színfoltja lett az intézménynek és a településnek is. A tanulóknak kiemelte a hatalmas összefogás példamutató erejét illetve mindazon segítők munkáját akik által megvalósult a beruházás – tudósít a veol.hu.