Megújulnak Tapolca épületei (veol.hu)

A városban folytatódik a frekventált belváros régi épületeinek homlokzatfelújítása. Legutóbb a Keszthelyi út 3-as szám alatti társasház megújult utcai frontjait adták át. A helyi védelem alatt álló épület átadása során Dobó Zoltán polgármester úgy fogalmazott, hogy ezúttal egy nagyon csúnya homlokzat látványa tűnt el a város fő utcájáról és nyert Tapolca egy újabb gyönyörű épületet.

Három olyan épületről tudunk még a belvárosban, ahol az önkormányzatnak komoly részesedése van, ezek homlokzatait igyekszünk két éven belül hasonlóan jó minőségben és szellemben rendbe tenni – idézi a veol.hu Dobó Zoltánt, Tapolca polgármesterét. Szabó Ákos, a projekt kivitelezője elmondta, hogy a felújítás során egy speciális gyantás, homokfújt anyagból készítették el a homlokzat díszítőelemeit. Így azok könnyebb súlyúak, valamint időtállóbbak, mint ha gipszből készültek volna.

Kazinczy Zoltán, a társasház közös képviselője leszögezte, hogy a lakók negyven éve várnak a felújításra, ez idő alatt egyedül maradtak a problémájukkal. A legutóbbi önkormányzati ciklusban tapasztalt hozzáállás teremtette meg a lehetőségét annak, hogy az épület most részben visszanyerhette régi fényét. A város 4,3 millió forinttal támogatta a beruházást, amely 8,5 millió forintból készült el.

A most elkészült rekonstrukcióval a Keszthely felől Tapolcára érkezők első benyomása is jó lehet a szép épület láttán.