Megújul a Déli utca Siófokon

A Déli utca eddig már-már járhatatlan szakasza, a Koch R. végétől a Nefelejcs utcai kereszteződésen is túlnyúlva, nagyjából 380 méteres hosszban elkészült. Ez, a városunknak a déli peremén meghúzódó utcája, az ezen szakaszán már a járművel való közlekedésre teljesen alkalmatlan kategóriába tartozott, egyébként hosszú évek óta – jelentette be Facebook oldalán Siófok polgármestere. 

 

Az idei költségvetésünk tárgyalásakor Kocsisné Várnagy Tünde képviselő asszony (Becsülettel Siófokért Egyesület) a saját területének a legszükségesebb beruházásaként jelölte meg ezt a projektet, a képviselő testület pedig akceptálta az igen csak jogos igényt – írta Lengyel Róbert.

A költségvetésben eredetileg tervezett 35 millió Ft köszönő viszonyba se került a tényleges árral. A legjobb ajánlat is alig maradt 50 millió alatt, de a még szükséges pénzt is hozzátettük, csak megoldhassuk végre ezt az akut problémát is.

A tender nyertese végül a budapesti székhelyű Tubi-Hani Kft. lett. Szokásuk szerint gyorsan, szakszerűen és jó minőségben dolgoztak. Tegnap reggelre már gyakorlatilag készen voltak, a letakarítás, festés és kitáblázás volt csak vissza. No meg az azt követő, délutáni műszaki átadás-átvétel. Annak ellenére egyébként, hogy az ócska időjárás nem könnyítette meg az elmúlt napokba a dolgukat.

A szilárd burkolat 5-5,5 méteres szélességgel, az egyenes szakaszok okán, a száguldozások megelőzése érdekében, két „elnyújtott fekvőrendőrrel” és két mesterséges szűkület kialakításával, padkával ellátva, készen van – zárta posztját Lengyel Róbert.