Télen is várja a látogatókat a Majortörténeti Múzeum Keszthelyen (likebalaton.hu)

Idén, a megszokottól eltérően nem zár be Márton-nap után a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely, ahová folyamatosan érkeznek iskolai csoportok és értékekre nyitott látogatók. 

Ez is kiderült a major Márton-napi őszbúcsúztatóján, amelyen Rajnai Virág Éva kiállítóhely-vezető elárulta, ezúttal advent idején is szerveznek majd programot – írja a likebalaton.hu.

Ezúttal a résztvevők – zömmel gyermekes családok – lámpást készíthettek, gyakorolhatták a hagyományos kézi kukoricamorzsolást, népi játékokkal tehették próbára ügyességüket, majd a Tg&Pasco gitárduó műsora után vidám libaterelés zárta a programot. A szárnyasokkal egyébként a nap során bárki barátkozhatott, hiszen a kiállítóhely udvarán egész délután „rendelkezésre álltak”.

Rajnai Virág Éva szerint jó évet zárnak, s különösen tavaszi és nyári programjaik vonzottak sok érdeklődőt. A kínálatból a géptalálkozó volt a leglátogatottabb, amely számos, ma is működő muzeális darabot vonultatott fel. A főszezonban sok külföldi turista is megfordult náluk, érdeklődve a magyar múlt tárgyi emlékei iránt. Mindemellett telt házasak voltak nyári táboraik, amelyekről a fiatalok élményekkel gazdagodva, hagyományainkban megmerítkezve távoztak.

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely részt vett a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozatban is, amelynek egyik utolsó keszthelyi rendezvénye volt a Márton-napi őszbúcsúztató délután, ami ma már hagyomány a folyamatosan bővülő, gyarapodó intézményben.