Megtelnek a szállodák az ünnepi hétvégén (MTI)

Megtelnek a szállodák országszerte az augusztus 20-i állami ünnep hétvégéjén – derül ki az MTI tudósítói által készített körképből.

      Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint az elmúlt évekhez hasonlóan magas foglaltságot jeleztek előre főként a vidéki szállodák, ahol a belföldi vendégek vannak többségben. Az elsősorban vízparti, gyógy- és wellness szállodákban 85 százalékos foglaltság várható.
A Szallas.hu közölte: az augusztus 20-i hétvégén is a fürdővárosok dominálnak az előfoglalások adatai alapján. Az öt legnépszerűbb település sorrendben Siófok, Debrecen, Budapest, Hajdúszoboszló és Eger. A leglátogatottabbak helyek között szerepel még Szeged, Balatonfüred, Gyula, Miskolctapolca és Hévíz.     Az átlagos foglalási érték 37 ezer forint, a szálláshelyét pedig minden 6. belföldi utazó SZÉP-kártyával fizeti majd ki.
A Zala megyei Hévízen már két héttel az ünnepi hétvége előtt szinte minden szobát lefoglaltak az 550 szobás Hotel Európa Fitben, ahol a vendégek mintegy 80 százaléka belföldi. A zalakarosi Hotal Karos Spaban másfél héttel augusztus 20-a előtt a szobáknak mintegy 50 százaléka volt foglalt, de itt is arra számítanak, hogy még jelentősen nő a töltöttség. Az előfoglalások alapján a 750 ágyas szálloda vendégeinek mintegy 95 százaléka magyar.
Teltházra számítanak az ünnepi hétvégén a Veszprém megyei szállodákban és tele vannak a gyermekprogramokkal készülő Balaton-parti szálláshelyek is. A badacsonyi Hotel Bonvino és a veszprémi Villa Medici Hotel is teltházra számít.
Somogy megyében Kaposváron inkább az ünnepet megelőző Kaposfest komolyzenei rendezvénysorozathoz kapcsolódik jelentős foglaltság, így a megyeszékhely szállodáinak többsége megtelik augusztus 12. és 20. között. A siófoki Hotel Residence-ben is  teltház lesz az augusztus 20-i hétvégén, ide jellemzően 3-4 éjszakára érkeznek a vendégek.
(20:38)