Balatonlelle: megkezdődött a műjégpálya építése, jön az Adventi Fesztivál

Idén – november 24-én – harmadik szezonját kezdi a műjégpálya Balatonlellén, a BL YachtClubban. Lesz most is téli finomságokat kínáló hütte, korcsolya és fakutya bérlés, lesz oktatás és számtalan különleges program. A sort december 1-én egy igazi különlegesség, az Adventi Fesztivál nyitja – Tóth Balázsnak, a klub vezetőjének tájékoztatása szerint.

Egy tavalyi pillanatkép a lellei jégpályáról, felette a látványszaunával (fotó: BL YachtClub)

A Balatoni KÖR által szervezett gasztro piknik sorozathoz kapcsolódik a december 1-2-án a BL YachtClubban (8638 Balatonlelle, Köztársaság út 36-38.) megrendezésre kerülő esemény, amelyben a szervezők több hagyományos rendezvényt olvasztottak össze; a IV. Balatonlellei Karácsonyi vásárt, a II. Balatoni Adventi GasztroPikniket, és III. Mikulás Regatta vitorlásversenyt.

Jelen lesz a Balatonpart 10 meghatározó étterme, 12 borászat, 2 cukrászda és egy pálinkafőzde.

 

Amiért érdemes Balatonlellére látogatni december első hétvégéjén:

• Műjégpályája a Balaton parton

• Egész nap élőzene, meglepetés fellépővel

• Gyermek játékok és kézműves sarok

• Vasárnap érkezik a Mikulás, és minden gyereknek ajándékot hoz

Lesz kézműves foglalkozás, gyermekjátékok, sült gesztenye, forralt bor, és igazi karácsonyi hangulat. Egy igazi kuriózumot is kipróbálhatnak a helyszínre érkezők, mégpedig a Balaton első látvány szaunáját közvetlenül a tó felett!

“Balatonlellén ötödik éve dolgozunk azért, hogy a Balaton egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztináció legyen. Törekvésünk sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több Balaton parti település ismeri fel a téli Balatonban rejlő lehetőségeket” – fogalmazott Tóth Balázs.

Ilyen volt a II. Mikulás Regatta (fotó: BL YachtClub)

 

Lesz több balatoni gasztroesemény is a télen

Az idei téli szezonban több helyen is várják még gasztro események az érdeklődőket. November végén Balatonfüreden a Füred Gasztro várja a látogatókat, majd folytatódik a Gasztro Piknik Sorozat: december 1-én Balatonlellén, december 8-án Badacsonyban kóstolhatjuk meg a Balaton ízeit. A piknikek további helyszíne lesz Csopak (február 23.) és Köveskál is (március 23.).