Lövés dördült egy balatonföldvári iskolában (borsonline.hu)

Balatonföldvár egyik iskolájában a 7. osztályos tanulóknak pályaorientációs napot tartottak, amire meghívták a szülőket is, hogy beszéljenek a munkájukról. Az egyik gyermek édesapja vadászként dolgozik, így ő az iskolába magával vitt egy puskát a hozzávaló töltényekkel. A gyerekekhez került a töltött fegyver, amit végül el is sütöttek – írja a borsonline.hu. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

 

A vadász, kezében a puskával az osztályban tartotta az előadást a hetedikeseknél. Én nem a gyerekekre kenném ezt, ugyanis ők abban a hiszemben voltak, hogy poénkodnak, szerintem ők se gondolták, hogy a férfinak nincs annyi esze, hogy nem hagy elől olyan dolgokat, amivel egy gyerek képes lőni!
Amikor én mentem a kisiskolás gyerekemért, akkor egy rendőr várta a helyszínelőket, és ott volt a vadász is, aki pont a mi osztályunkban is tartott előadást. Úgy tudom, hogy az egyik gyereknek sikerült megtöltenie a fegyvert, majd meghúzták a ravaszt. Annyi szerencséjük volt csak, hogy az ablak irányába nézett a puska! Simán lelőhették volna egymást vele…

– mondta el az egyik szülő.

Az esettel kapcsolatban megkereste a lap a Somogy vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik a következő tájékoztatást adták: „Megerősítjük a történteket. Kapitányságunk az esettel kapcsolatban eljárást indított.”