Bőséges programkínálattal készül 2024-re Balatonfüred

 

A képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadta a jövő évi városi rendezvénytervet, a kínálat 2024-ben is bőséges lesz, a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor folytatódnak.

Újdonság, hogy a Huray utcában felépült Balatonfüred Kongresszusi Központban is lesznek már rendezvények, hiszen az épület nemcsak konferenciáknak ad majd helyet, a színházteremben rendszeresen lesznek különböző kulturális rendezvények.

A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, a program legutóbb nézőcsúcsot döntött. Lesz Tavaszi Fesztivál, a Gyógy tér továbbra is a kiemelt presztízsű rendezvények helyszíne marad, itt lesznek az Anna Fesztivál kísérőrendezvényei, a Prímás gála és az Opera est valamint az augusztusi nagykoncert.

Újra lehet majd lazulni a Könyv-Bor-Jazz koncertjein és irodalmi találkozóin, ezúttal is benépesítik a Tagore sétányt a Balatoni Hal-és Borünnepen programjai, folytatódik a FüredDixie fesztivál és a Nemzetközi Gitárfesztivál is.

Gasztronómiai rendezvényekből sem lesz hiány: nem telhet el év a Koloska-völgyi Jókai bableves-főzőverseny nélkül, a Tagore sétányon több kitelepülés is várja majd a vendégeket, ősszel a Füredi Szüret programjait érdemes követni, az évet pedig a Krúdy gábli zárja.

Bővült a város képzőművészeti repertoárja is, a Vaszary Galéria rangos kiállításmegnyitói mellett az idén megnyílt Modern Műtár időszakos tárlatai is látogathatók lesznek, és persze a Szöllősi-Nagy András-Nemes Judit több ezer darabos, Párizsban felépített gyűjteményéből is láthatók mindig szemelvények.

Az adventi időszakot jövőre is a gyerek- és felnőtt kórusok koncertjei kísérik, a jégpálya pedig az évbúcsúztató bulinak ad majd otthont.

A városi rendezvények részletes listája itt.