Lóról lóra: arculatváltás a Rád-Vin Kft-nél (magyarmezogazdasag.hu)

Hosszú ideig szinte csak a dél-balatoni és somogyi borkedvelők körében volt ismert a Rád-Vin Kft. rádpusztai szőlőbirtoka. Mára kiléptek az országos színtérre, regionális és országos borversenyen elért eredményeikkel hívták fel magukra a fogyasztók figyelmét.


A céget 11 – korábban a Balatonboglári Kombinátnál dolgozó – szőlész-borász alapította, s ma már összesen 88 hektár szőlőterületen gazdálkodnak. Mint Nikl Olga, a cég borásza elmondta, az ültetvények nagyobbik része a kiváló fekvésű Balatonlelle-Rádpusztán, kisebb része a szomszédos Balatonszemesen találhatók. Míg korábban csak szőlőtermesztéssel foglalkoztak, mára a borkészítésbe is belevágtak.

Nagy esemény volt a cég életében a 2018-as év. Ebben az évben a szüretet már az új, korszerű rádpusztai telephelyen kezdték meg. Új helyre költözött a borházuk is, mégpedig az 1800-as években Rádpusztán felépített Festetics majorsági birtok megújított gazdasági épületeibe. A szemet gyönyörködtető, több mint 180 éves gerendák, a szépen ívelő boltívek, az egy méter vastag ódon falak látványa nem csak a borkedvelőket ejti ámulatba. Igazi turisztikai látványosság is. Pincelátogatásra és borkóstolásra egész évben várják az érdeklődőket.

A cikk folytatása itt található.