Csapadékvíz elvezető rendszert és a gyalogos túraútvonalat adtak át Nemesvitán (veol.hu)

A százszázalékos pályázati támogatással létrehozott vízvezető rendszer sok évtizedes problémát oldott meg, a Kőorrától a Balatonig gyalogos túraútvonal helyi szakasza pihenőhely kialakítása, közösségi rendezvények tartásának is helyet biztosít. A település falunapi rendezvényén adták át hivatalosan az elkészült fejlesztéseket.

 

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy öröm most végig nézni hazánk településein, hiszen újra vannak a programok a szigorú intézkedéseknek köszönhetően. – Ezért ma újra együtt lehetünk és ünnepelhetünk. A legfontosabbak egy településen az utak, járdák és csapadékvíz elvezető rendszerek, ez azt jelenti, hogy van feladat de jó, hogy a kormány olyan programokat indít, amelyeket megvalósíthatók ezek a fejlesztések – mondta a képviselő és örömét fejezte ki, hogy Nemesvitán az elmúlt időszakban sok beruházás valósulhatott meg.

Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a fejlesztések a megyét is gazdagítják, hiszen azok által lesz egyre vonzóbb a megye a turisták számát és növeli a polgárok életminőségét. – A beruházásokhoz kormányzati és közösségi akarat is kell, a munka eredménye most látható – mondta az alelnök.

Amint azt Csali János polgármester elmondta, hogy az előző napon hibátlanul vizsgázott a csapadékvíz elvezető rendszer, rendezett útpadka, készült a templom mellett iszapfogó és árok kapott burkolatot, balesetveszélyes víznyelőket megszüntették, a vízelvezető támfalat stabilizálták, korlátokat építettek a balesetveszélyes helyekre.

A túraútvonal három települést köt össze, Lesencefalu, Nemesvita és Balatonederics érintésével a település értékei tekinthetők meg, A falvak esőbeállókra, turisztikai táblákra is pályáztak.

A teljes cikk itt található.