LégyOTT: ma kezdődik a KeszthelyFest! (Keszthelyi TV)

Július 5.-én, pénteken kezdődik, és vasárnapig tart a KeszthelyFest. A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak. A szervezők új keretrendszerbe foglalták a rendezvényt. Több helyszínen lesznek változatos programok. Idén is külön figyelmet szentelnek a kulturális- és a családi programoknak – a Keszthelyi TV híradása szerint.

 

Idén a Fő téren egy megújult nagyszínpadot építettek. A szervezők egyedülálló koncertélményt ajánlanak, javítják a koncertek hangzását és vizuális élményét. Péntektől vasárnapig T. Danny, az Ocho Macho, a Neoton Família és a Bikini is ad itt koncertet. Majka a Viviérán lép fel.

A fesztiválon kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra: újrahasznosítható repohárral szolgálják ki a vendégeket.

A Fő téren már szinte minden gasztronómai szolgáltató kitelepült. Széles kínálat lesz. Új fejlesztésként egy állandó információs pontot alakítanak ki, ahol azonnal frissítik a tudnivalókat, így a rendezvény weboldala és a közösségi médiafelületek naprakészek maradnak.

A Pethő-ház udvara idén is helyszín lesz. A kulturális kísérőprogramokat a Goldmark Károly Művelődési Központ szervezi. Három napon át, széles rétegnek szóló kikapcsolódást kínálnak.

„Elsősorban azoknak a gyerekes családoknak, akik szeretnek egy biztonságosabb, védett udvaron lenni. Minden délután várjuk őket. Illetve azoknak a családoknak, felnőtteknek, fiataloknak, esetleg idősebb korosztályoknak is, akik szeretnek egy pohár bor mellett egy csendesebb zenét meghallgatni, egy kultúráról szóló beszélgetést, esetleg egy interaktív beszélgetésnek a részévé válni, illetve akik a kvízeknek nagy kedvelői, mivel mindhárom napon készülünk nekik kvízekkel is” – nyilatkozta Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

Az Amazon Ház Látogatóközpont udvara elsősorban a kisgyermekes családok célpontja lesz. Gyermekfoglalkozás, zenés produkciók, kézműves játszóház, és koncertek is lesznek pop-rocktól a jazzig bezárólag.

A KeszthelyFest a Nyugat-Balaton egyik legjelentősebb fesztiválja. Turisztikai és városmarketing szempontból is kiemelt jelentőséggel bír. A szállásadók visszajelzései alapján több vendég direkt erre az időszakra időzíti keszthelyi nyaralását. 2023-ban több mint 10 ezren érkeztek a városba a KeszthelyFestre – a Keszthelyi TV híradása szerint.