Ingyenes parkolók Siófokon (siofok.hu)

Siófok ingyenes parkolási lehetőséget biztosít ezen a nyáron is három parkolóban. Miközben a nyári parkolási időszakban a város valamennyi fizetőparkolója 24 órán át üzemel, ingyenesen lehet várakozni továbbra is a Vásárcsarnok előtti murvás parkolóban, továbbá a Baross híd nyugati lábánál és a híd Balaton felőli oldalán – írja a siofok.hu.

 

A vásárcsarnok előtti parkolót a siófoki önkormányzat folyamatosan bérli a terület tulajdonosától, a Lidltől, s ugyanilyen bérleti szerződés készült erre a szezonra a Baharttal is, annak érdekében, hogy az egykori halászati telek egy része is ingyenes parkolóként üzemelhessen augusztus 31-ig.

Kedvezmények, fizetési lehetőségek

Várakozási díj a fizetőparkolókban szeptember 15-ig: a kiemelt díjövezetben 600 Ft/óra, az I. díjövezetben 480 Ft/óra, a II. díjövezetben 360 Ft/óra. A legrövidebb várakozási idő 15 perc, azon túl nincs időkorlát. Érdemes a tervezett nyaralás, hétvégézés előtt a https://eberlet.mininform.hu/siofok/site/login  weboldalon regisztráció nélkül, online fizetéssel napijegyet (3.600 Ft) vagy 3 napos jegyet (7.200 Ft) vásárolni, így előre, kényelmesen és kedvezményesen megváltható a parkolójegy Siófok város területére.

A siófokiak – regisztrációt követően – a jegyárból 50% kedvezményt tudnak érvényesíteni, ha jegyüket elektronikus úton veszik, valamint a siófokiak – ugyancsak regisztrációt követően – 20.000 Ft + áfa áron a II. díjzónában, 40.000 Ft+áfa áron az I.-II. díjzónában érvényes éves bérletet is válthatnak.

 

További részletek a város honlapján: https://siofok.hu/parkolasi-rend