Látványos részéhez érkezett a Balaton legnagyobb szabadtéri színpadának újjáépítése

A „Zöld Város program” Balatonföldvár eddigi történetének legnagyobb pályázati forrásból elnyert beruházása. A projekt keretében a leromlott állapotú szabadtéri színpad és környezete kerül felújításra. Az átépítés során a közel ezer fő befogadóképességű nézőtér, lelátó, színpad-kiszolgáló épületegyüttes és különálló jegypénztár létesül.

 

A projekt részletesen kidolgozott tervvel a pályázat benyújtásakor (2016-ban) nem rendelkezett, a támogatói döntés elhúzódása, a tervezési tevékenység elvégzése, valamint a folyamatba épített közbeszerzési eljárás elhúzódása nem várt csúszást okozott a projekt fizikai megvalósításában – írják Balatonföldvár honlapján.  Az építőipari piaci árak (acélszerkezet árának jelentős emelkedése) ezen időszak alatt 18-35%-os drágulást hoztak, ezért az önkormányzat az államhoz fordult segítségért. A Kormány 2020-ban és 2021-ben is többlettámogatást nyújtott a Balaton partján egyedülálló turisztikai beruházás megvalósításához.

A projektet Balatonföldvár Város Önkormányzata és – konzorciumi partnereként – a Somogy Megyei Önkormányzat szoros együttműködés keretében valósítja meg. Jelenlegi támogatási szerződés szerint a beruházás befejezési időpontja 2022.decembere, így a felújított Kultkikötőben az első előadás 2023 nyarán várható.