Laposa Bence: a Balatonnál felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni (Infostart.hu)

A balatoni régió jövője nem az, hogy tavaszi és őszi szezonban is erősít, hanem az, ha egész évre alkalmas programokat képes kínálni – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Kör elnöke, Laposa Bence.

A Balatoni Kör elnöke szerint nem őszi meg tavaszi szezont kell létrehozni a balatoni régióban.

Abban hiszünk, hogy ha valaki bármikor hétvégi szabadidős programon gondolkodik, akkor az egyik első lehetőségként a Balaton jusson az eszébe” – mondta Laposa Bence badacsonyi borász az InfoRádió Aréna című műsorában.
A prioritások között a sokadik helyre tenné a fürdőrégiót.

Nagyon egyszerű oka van: ahhoz, hogy 35 fokban valaki bemenjen a vízbe és megfürödjön, túl nagy marketingaktivitásra nincs szükség. Tehát még a kiemelt hónapokban is sokkal inkább azt kellene megmutassuk, hogy a fürdésen kívül mit tud még csinálni a vendég – mondta.
Szerinte azt kell tudni megmutatni, hogy a Balaton Magyarországon Budapesttel egyenrangú gasztronómiai régió, messze a legtöbb jó színvonalú, izgalmas étteremmel a főváros után. Továbbá “a balatoni meghatározó borrégiója az országnak, fantasztikus választékkal”, kirándulóturizmusban pedig az egyik legelkapottabb régió, nem beszélve arról, hogy a szabadidősportokat tekintve “a legfrekventáltabb desztináció”, szinte nincs olyan hétvége, hogy ne lenne ott futó, kerékpár- vagy triatlonverseny.

Nagyon aktív kulturális kínálattal, fantasztikus történelmi tájjal, épületekkel, hagyományokkal rendelkezik a tó és a szűkebb környéke; nekünk a régiót ezek mentén kell tudni definiálni- tette hozzá Laposa Bence.
Ehhez még szerinte a vízfelület adta lehetőségek, a vízi sportok, a vitorlázás is fontos identitásképző.

A cikk folytatása, illetve videó itt.