Különleges zöldtető fedi a hamarosan elkészülő konferenciaközpontot Balatonfüreden – VIDEÓ (Magyar Építők)

A Huray István utcai parkoló helyén, a KÖZTI Zrt. tervei alapján épülő komplexumnak két fő funkciója lesz: nagyszabású rendezvényeknek ad otthont, konferencia-központként és kiállítótérként is használják, valamint ezek alatt épült az első ütemben egy 290 férőhelyes mélygarázs is a rendezvényekre érkezők parkolási lehetőségeinek biztosítására.

A Magyar Építők stábja nemrég a Szabadics Zrt. megbízásából járt a balatonfüredi új multifunkcionális konferencia-központ kivitelezésén, melyet nem csak a különleges építészeti megoldások, de a 650 fős plenáris terem, a 2 szinten elhelyezkedő szekciótermek és a lenyűgöző előcsarnok is impozánssá tesz.

A Balatonfüred Kongresszusi Központ kivitelezési munkálatairól legutoljára februárban számoltak be részletesebben, amikoris már 75 százalékos készültségnél tartott a projekt, ezúttal pedig a magyarepitok.hu videósai bepillantást nyerhettek a komplexum jelenlegi állapotába is, ahol már szinte teljesen megmutatkozhatott a fejlesztések eredménye.

Az épület megjelenését három fő anyag jellemzi: a kő, az üveg és az épület ötödik homlokzataként megjelenő zöldtető. Utóbbi a létesítmény egyik különlegessége, amely által belesimul a környezetébe.  A létesítmény részeként a város központjában, a 71-es úton két közlekedési csomópontot is kialakítanak.