Kenéz István: amíg én leszek a polgármester addig Balatonlellén nem kell fizetni a parkolásért (sonline.hu)

Jóformán megbénítják a forgalmat a Balatonlellére érkező autósok. A legtöbben egészen a vízpartig szeretnének lehajtani kocsival, ott azonban parkolóhelyet találni szinte lehetetlen próbálkozás. Az elmúlt hétvégén többen a strand területére is behajtottak autóval, ezért a város vezetősége úgy döntött, lezárja a bejáratot a járművek előtt.

Egy forró nyári napon Balatonlelle lélekszáma akár hatszorosára is duzzadhat. Emiatt jóval több jármű közlekedik a városban, és sokan ha tehetnék, akkor a vízbe is kocsival mennének. Ez a viselkedés a helyiek egy részének már-már elviselhetetlen, és az interneten keresztül hangot is adtak véleményüknek – írja a sonline.hu.

Egy posztban az egyik balatonlellei hölgy arra kéri az autósokat, hogy tartsák be a parkolási szabályokat, és ne menjenek le kocsival a vízig. Mivel Balatonlelle kis település, ezért néhány perces sétával könnyen el lehet jutni a város egyik pontjából a másikba. Az egyik gyorsétterem mellett található egy ingyenes parkoló, ahonnan gyalog körülbelül 3-4 perc alatt el lehet érni a strandra.

Kenéz István, Balatonlelle polgármestere a lapnak elmondta, a város és a vállalkozók szempontjából fontos, hogy sok látogató érkezzen a településre, azonban jó lenne, ha a parkolási szabályokat betartanák az autósok.

Nálunk sehol sem kell fizetni a megállásért, és amíg én leszek a polgármester ez így is marad

– hangsúlyozta Kenéz István.