Közlekedésfejlesztési beruházások valósultak meg Tihanyban (Tihanyi Visszhang)

A Tihany Közlekedésfejlesztés című pályázat keretében az önkormányzat a településen közlekedés fejlesztését szolgáló infrastrukturális beruházásokat valósított meg. A 180 millió forintos projekt megvalósításához az önkormányzat a támogatási konstrukció keretében százszázalékos vissza nem térítendő támogatást kapott. A projekt keretében a településen megvalósult a gyalogos kapcsolatok bővítése és a közlekedésbiztonság növelése.

Gyalogos átkelőhelyet építettek ki a Kossuth Lajos utcán az Egészségháznál, felújították a gyalog átkelőhelyet a Kossuth Lajos utcán a Mádl Ferenc térnél és egy helyen át is építették, illetve kiépítették az átkelőhelyet a 7117. számú országos közúton a Diós- Gödrös szabadstrandnál – írja a Tihanyi Visszhang.

Közös gyalogos- és kerékpárutat építettek a 7117 számú országos főút mentén a Völgy utca és a Major utca között, kerékpárnyomot jelöltek ki a Major utcában, az Aranyház utcában és a Fürdőtelepi utcában. Megtörtént a nagyfelületű kopóréteg felújítása a Major utcában a tervezett kerékpárnyom útvonalán.

A projekt részeként újabb parkolóhelyeket alakítottak ki a Major utcában, megtörtént a Visszhang-domb forgalomcsillapítása valamint
kerékpáros szemléletformáló rendezvényt szerveztek a helyi lakosok, iskolások részvételével. A fejlesztés hozzájárult a közlekedési szolgáltatások minőségének, megbízhatóságának javításához, ezen keresztül a versenyképesség növeléséhez és a településen élők életminőségének javításához.

Mindemellett ú, ledes figyelmeztető jelzőlámpát helyezett ki az önkormányzat a Klebelsberg Kunó utcában a Limnológiai Intézethez vezető
gyalogátkelőhelynél. A beruházás lakossági bejelentések alapján történt, hiszen többen jelezték: a kihelyezett sebességkorlátozást az autósok többnyire nem veszik figyelembe így a gyalogátkelőhely veszélyes. A napelemmel működő rendszer, az utca két oldalán elhelyezett, egy-egy egysége rádiókapcsolatban van egymással, így bármelyik oldalon érzékel forgalmat, a jelzés mindkét oldalon egyidejűleg működésbe lép.