Kóstold Körbe Bor&Gasztrofeszt Keszthelyen (Vitorlázz Itthon)

Második alkalommal rendezik meg Keszthelyen a Balatoni Kör nagy sikerű, őszi-tél rendezvényét. A Kóstold Körbe Bor&Gasztrofeszt 2022. december 29-30-án a Festetics- kastély parkjában várja a gasztronómia szerelmeseit. 

Egész évben nyitvatartó éttermek, borászatok és pálinkafőzde költözik két napra a tó nyugati csücskébe, hogy megmutassa legfinomabb ételeit, legszebb borait, legzamatosabb pálinkáit – írja a Vitorlázz Itthon.

„Minden Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt más hangulatú, egy kicsit más tematika alapján épül fel. Ez az esemény lehetőséget ad arra, hogy az év végi ünneplés és összegzés időszakában közösségi élményt nyújtsunk, megmutassuk a Balatoni Kört. A vendégek egy parkon belül járhatják körbe a tavat, megismerve az északi és a déli part vendéglátóit. A Festetics-kastély kiállításán megtekinthetjük a hercegi ebédlő terített asztalát. Ahogy a Festetics családnak, úgy a Balatoni Körnek is a minőségi vendéglátás, vendégül látás az egyik küldetése. Megmutatjuk, hogy a balatoni turizmus augusztus végén nem áll meg, csak átalakul. Az egyesületünk csaknem ötven tagja elkötelezett az egész éves balatoni vendéglátás koncepciója mellett”

– mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.

„Nemcsak a helyszín különleges, hanem az időpont is. A két ünnep között közösen búcsúztatjuk el az évet és együtt koccintunk 2023-ra. A festői Festetics-kastély parkja kiváló helyszín a közönségnek, és a kiállítóknak is találkozni, bemutatkozni. A téli ízek, a dűlő szelektált tételek, a koncertek és a kastély tárlatvezetései együtt egy egész napos komplex programot biztosítanak a vendégeknek.”

– mondta Vincze Péter, a Balatoni Kör elnökségi tagja

Másodszor költözünk be a barokk kastély parkjába, a februári eseményünk megmutatta, hogy a közönség részéről is van igény az impozáns környezetben nyújtott téli vendéglátásra. Ezen a két napon a gasztronómia, a kultúra és a művészet összefonódik, a vendégek egy helyszínen találkoznak több étterem és borászat kínálatával, miközben a háttérben kiállítások, koncertek zajlanak. Itt mutatjuk meg leginkább, hogy az Egymást ajánljuk szlogenünk nemcsak egy hangzatos kifejezés, hanem a valóság. Aki kíváncsi az igényes, minőségi vendéglátásra, arra buzdítjuk, ne maradjon otthon, akkor sem, ha hűvösebb idő lesz”

– hangsúlyozta Joó Zoltán, a Balatoni Kör elnökségi tagja, a rendezvény egyik főszervezője.