Kóbor János: Nem tudom, lesz-e még Omega (origo.hu)

Az Omegának rengeteg terve volt a 2020-as évre, de a járvány keresztülhúzta a lassan 60 éve aktív zenekar számításait. Kóbor János szerint még az sem biztos, hogy újra össze tudnak állni ekkora szünet után. Reméli, az augusztusi balatonlellei koncertjüknek nem lesz akadálya.


Az Omegának augusztus 16-ára van lekötött koncertje Balatonlellén, és Kóbor János bízik is benne, hogy fel is tudnak lépni bő egy hónap múlva, de a Ripostnak elmondta, hogy a járvány miatti jelentős kihagyás komoly gondokat jelent a zenekarnak.

Egzisztenciálisan megoldható lenne az Omega számára, hogy kihagyjunk egy évet, nem erről van szó. A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvanéves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek.

Kóbor azt is mondta, kibékült volna azzal, ha május végén tényleg vége lett volna a járványhelyzetnek, de az, hogy a jövőbeli fellépések is bizonytalanná váltak egy esetleges második hullám miatt, aggodalommal tölti el.

A cikk folytatása itt található.