Ennyiért élvezhetjük idén a strandolást Balatonalmádiban (kisalfold.hu)

Az északi part strandot vette górcső alá a kisalfold.hu. Kíváncsiak voltak arra, hogy mennyi idő alatt érnek a Balatonra és mennyiért élvezhetik a magyar tengert Balatonalmádiban. Megnézték, mennyibe kerül a lángos, a sör, a vízibicikli.

Ingyenes parkolás

Sokan járnak a Kisalföldről a Balatonra, Győrből leginkább Almádiba, Füredre, illetve Csopakra. Van, akinek saját nyaralója van a parton és több hetet tölt ott, de egy napra is érdemes felkerekedni. Hétköznap reggel fél nyolckor vettük az irányt a Balaton felé.

Közepes forgalommal másfél óra alatt értünk Balatonalmádi legnagyobb strandjára, a Wesselényire, 92 kilométert megtéve. A kilenc órai nyitáskor könnyen találtunk árnyékos parkolóhelyet. Balatonalmádiban egyébként mindenhol ingyenes a parkolás. Megtudtuk, hogy hétvégéken már fél kilenckor kígyózó sorokban állva várják a kapunyitást a strandolni vágyók.

Belépők

Az almádi Wesselényi strandon egy napra a felnőtteknek 1000, a gyermekeknek 650 forint a belépő. A családi jegy két felnőtt és maximum négy gyermek esetén 3000 forint, 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. A strand pár perc alatt megközelíthető a vasút- és a buszállomásról, viszont így az utazás többórás is lehet, illetve Veszprémben át kell szállni.

Aki kerékpárral érkezik, külön kialakított biciklitárolóba zárhatja le a kétkerekűjét. Rengeteg modern illemhely és öltözőszekrény található a strandon. Értékeink megőrzéséért bérelhetünk öltözőszekrényt 550 forintért vagy háromszemélyes kabint egy ezresért.

A cikk folytatása ittBalatonalmádi található.