Kiürítené Siófok kasszáját a Galerius Fürdő felújítása

Több mint egymilliárd forintot kellene költenie Siófoknak a 15 éve átadott, ám mostanra életveszélyessé vált, s az idén júniusban bezárt Galerius Fürdőre – írta Facebook-oldalán Lengyel Róbert polgármester. Ha a felújítást a város saját erőből valósítaná meg, az adott évre alig maradna pénz egyéb fejlesztésekre, például járdákra, utakra – közölte a polgármester. 

Elkészült a Galerius Fürdő teljes körű felújítására, annak költségeire vonatkozó szakértői vélemény. Nem cizellálom: az 1 milliárdot bőven meghaladó. A 15 éve megépített épület ide jutott. Azon már nem érdemes lamentálni, hogy kellett-e ez anno, ilyen formában kellett-e, oda kellett-e? Mert most ott áll és várja a további sorsát. Egyelőre még próbálok kijózanodni a számok látványának hatása alól. Ez egy ilyen Siófok méretű középtelepülés számára elképesztően nagy összeg. Ha ezt „betoljuk”, adott évben alig marad valami az egyéb fejlesztésekre, járdákra, utakra. Pályázati lehetőség jelenleg ilyen célra nincs, szóval lesz min gondolkodnunk.

-írta Facebook oldalán Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

Ahogyan arról korábban a hirbalaton.hu is beszámolt, a fürdőt június 21. zárták be. Várkonyi Csaba az üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője akkor azt mondta:  azért vált szükségessé a bezárás, mert a fürdő műszaki állapota nem teszi lehetővé, hogy vendéget fogadjon, üzemeltetése balesetveszélyes lenne. A fürdő teljes felújítására van szükség – tudatta. Beszámolt arról is, hogy a problémákat a tetőszerkezet beázása, illetve a kivitelezésre visszavezethető minőségi problémák okozzák, miközben a fürdő építési munkáinak szavatossági ideje lejárt.

Még ebben a hónapban Lengyel Róbert azt közölte (erről itt adtunk hírt) : a városvezetés célja, hogy a szakértői vélemény kiértékelését követően megtalálják a legjobb megoldást arra, hogy a Galerius Fürdőt minél előbb újra a közönség rendelkezésére bocsáthassák, hogy minél több gyermek tanulhasson meg úszni, az egyéni és családos vendégeknek pedig tartalmas kikapcsolódásban lehessen részük.