Kishajóépítő és karbantartó szakmai képzés indul Balatonfűzfőn (balaton.vehir.hu)

Balatonfűzfőn, a VSZC Öveges József Technikum és Kollégiumban a 2021/2022. tanévtől három éves szakmai képzés során a tanulók elsajátítják a hagyományos és modern technológiával készülő fahajók és csónakok, valamint – egyedi és sorozatgyártási technikával tervezett – műanyag hajók, csónakok építési ismereteit.

A képzés keretében a hallgatók megismerik a hajózási nyílászárók, szerelvények, veretek, rudazatok, valamint az álló és mozgó kötélzet, a motor és hajógépészet, valamint az elektronikai eszközök, berendezések szerelését karbantartását, javítását – írja a balaton.vehir.hu.

A tervek szerint az elméleti képzésben meghívott külső előadóként, a gyakorlati képzésben duális gyakorlati képzőhelyként is részt vesznek a térség hajóépítő vállalkozásai, szakemberei is.

Az iskolákban jelenleg 24 osztályban 500 diák tanul ágazati technikumi, duális szakképző iskolai vagy technikus képzésben.
Speciális felkészültséggel támogatják a diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás tanulók integrált oktatását.

A termek digitális táblával, vagy projektorral felszereltek. Magas színvonalon, korszerű eszközökkel berendezett elektronikai, informatikai és CAD-CAM laboratóriumok, valamint tanulást segítő könyvtár biztosítja a szükséges képzési feltételeket. A diákok mintegy 300 számítógép segítségével sajátíthatják el a szakmai és digitális készségeket.

További információ: www.oveges-szi.hu/palyavalasztas honlapon található.